Tentoonstelling "Impressie van Laos Cambodja"

Voor velen onder ons geen onbekenden, maar toch …

 

Nadine Stiphout is het jongste steunend lid van de fotogroep mikpunt en is  ‘a chip off the block’. Gestimuleerd door haar vader François ontwikkelde ze zich tot een gepassioneerde amateurfotografe.

Van 2005 tot 2007 volgde zij een opleiding fotografie in avondschool in de Londenstraat waar ze zich toelegde op digitale fotografie en de nieuwe manieren van fotobewerking.

Haar grootste passie ligt in het reizen door verschillende continenten, met een voorliefde voor de Aziatische landen.

De mensen en als extra argument hun culinaire exploten dragen haar liefde weg. Ze heeft haar hart verloren aan het maken van portretten. Mensen en hun verhalen intrigeren haar en een van haar grote krachten is het snel inleven in situaties. Op die manier stelt zij personen die ze wil fotograferen gerust. Het gevolg daarvan is dat de foto het juiste gevoel uitstraalt en de diepste emoties van het moment vastlegt.

Haar eerste tentoonstelling “people” hier bij MIKPUNT dateert al van 2012, gevolgd door tentoonstellingen van reizen naar Vietnam, Tibet, Nieuw-Zeeland en Jordanië.

 

Tania Thys is eveneens steunend lid van de fotogroep MIKPUNT.

Sinds de twee vriendinnen met elkaar optrekken en samen op reis gaan is het vuur om eveneens prachtige beelden te maken volop aangewakkerd.

Haar passie ligt meer in het fotograferen van de natuur en de omgeving. Iedere foto vertelt een eigen verhaal. Het vastleggen van waardevolle herinneringen is hetgeen ze het liefste doet. Ze houdt vast aan authenticiteit en bewerkt haar foto’s niet. “what she sees, is what you get!!” Zo worden unieke momenten omgezet in unieke beelden.

Voor haar is het de eerste keer dat ze haar foto’s tentoonstelt, maar het smaakt zeker naar meer.

 

Deze beide dames kunnen intens genieten van kleine dingen. Zij worden blij van lekker eten en een goed glas wijn, kortom de geneugten van het leven.

 Ook daar blinken ze in uit, en het is daarom dat ik – vergezeld van een dikke proficiat – deze expositie voor geopend verklaar.

 

Openingswoord van Voorzitter Charles Loos

Klik om te vergroten