Uitstap Gent

Hugo Beens
Hugo Beens

Wanneer  9 van de ingeschreven MIKPUNT fotografen aanwezig waren vertrokken wij met de trein richting Gent terwijl het pijpenstelen regende.

In Lokeren stapten de twee laatste fotofanaten op de trein zodat wij uiteindelijk met 11 personen verder spoorden.

Aangekomen in station Sint Pieters regende het nog steeds terwijl wij met de bus naar de Korenmarkt reden waar onze rondwandeling begon.

De meerderheid besloot dat we eerst iets gingen drinken in café Rosario om te schuilen. Schol Fotogroep MIKPUNT.

Uitgerust en droog vertrokken we aan onze wandeling. Wij waren een beetje blij dat wij aan de Sint Baafs Kathedraal aankwamen zodat wij weer even konden schuilen terwijl wij deze mooie kerk bewonderden!

Langsheen de 19e eeuwse KNS en het stadhuis en nog een groot aantal mooie gebouwen uit de 16e en 17e eeuw kwamen wij uiteindelijk op het kruispunt Graslei en Hooiaard.

Op de hoek vonden we restaurant BAVET voor  ons middagmaal !

Onze tafel was gereserveerd en na een aperitiefje werden de goed gevulde spaghettischotels opgediend.

Onze weg ging daarna nog langs het Groot Vleeshuis uit de 15e eeuw. Het gebouw is een vervanging van een oorspronkelijk houten gebouw dat gebouwd werd in 1251.

Even verder kwamen we bij het alom bekende rode kanon. Dit monumentale, ijzeren bombarde staat bij de stroppendragers bekend als de ‘ Dulle Griet ‘. Vanwege de oorspronkelijke rode kleur werd het kanon van oudsher ook groten ‘rooden duyvele’ genoemd.

 Met veel moed werd de weg verder gezet door de Werregarenstraat dat beter bekend is als Graffittistraat.

Intussen viel de regen weer flink uit de lucht en wij besloten om te gaan schuilen.

Waar kun je dit beter doen dan op het Sint Baafsplein waar we ons in de bekende Whiskykelder  ‘The Glengarry‘ begaven om ons wat op te warmen met  een geestrijk drankje .

Een single malt whisky wordt steeds vergezeld door een biersoort dat de patron zelf heeft samengesteld. Wij hebben er van genoten.

Intussen werd het tijd om de tramhalte op te zoeken die ons terug naar het station bracht om de terugreis naar Antwerpen Centraal aan te vatten.

 Ondanks het slechte weer werd het toch nog een gezellige dag. 

 

Verslaggever: François Stiphout

Klik om te vergroten