Nationele parken van de USA

Na de vorige edities valt er niet veel meer voor te stellen, behalve hun voorliefde voor de nationale parken in de US of A. Charles heeft er zich 9 maal aan gewaagd en Marie-José 7 maal.

De argumenten voor hun meerdere bezoeken ligt in het feit dat – wat men ook denkt over de Amerikanen – zij er in geslaagd zijn om wat zij noemen ‘the wilderness’ min of meer toegankelijk te maken voor bezoekers met een lichte smaak naar avontuur, zoals zijzelf.

Ook het aanbod van natuurschoon is op sommige plaatsen uniek in de wereld en heeft om meer geroepen. Maar dat kunnen jullie in de loop van uw bezoek mee ervaren. Zij hebben tijdens hun bezoeken bizons, beren, ratelslangen, droogte en Amerikanen moeten trotseren.

Het mag dan ook de nodige verbazing opwekken dat zij min of meer ongeschonden deze avonturen tot een goed einde hebben gebracht.

In 2020 stond er voor Charles een 10de en voor Marie-José een 8ste bezoek gepland om alles nog eens te beleven, maar COVID heeft toen roet in het eten gestrooid.

Daarna hebben fysieke problemen in combinatie met ouderdom een definitief einde gemaakt aan zulke plannen.

Maar toch blijft de neiging om anderen mee te laten genieten van al het moois dat zij in de loop van de jaren hebben gezien. Bewijs daarvan zijn hun vorige tentoonstellingen : Carnaval in Venetië, Iceland, Japan en Canada.

Het blijft uiteraard een presentatie van vakantiefoto’s en het aanbod is noodzakelijkerwijze beperkt, maar geeft in essentie weer waarom zij zo gefascineerd zijn door de natuur in Amerika.

 Dus laat uw fantasie even de vrije loop en geniet van de foto’s.

Klik om te vergroten