Fototentoonstelling "Drie op een Rij"

François Stiphout
François Stiphout

Eens te meer worden in onze galerij “ATELJEE” werken tentoongesteld van 3 leden die uitgegroeid zijn tot ware iconen.

 

Hugo Beens: die kreeg voor zijn 16de verjaardag een Agfa-Gevaert toestel. Hij werd voor het babysitten betaald in filmrolletjes; een neef leerde hem ontwikkelen en afdrukken maken. De volgende episode was bij het leger, uitgestuurd naar Rwanda Burundi, vergezeld van een fototoestel om dia’s te maken. Bij de geboorte van zijn kinderen kocht hij een Pentax en ontwikkelde zijn foto’s in zijn doka. Na zijn scheiding is hij Marleen tegengekomen en die heeft hem de kans gegeven om te fotograferen. Op zijn zoektocht naar een fotoclub is hij hier bij Fotogroep MIKPUNT terecht gekomen.

 

Luc Hendrix: door zijn werk in het Tropisch Instituut kreeg hij de kans om malariaprojecten te ondersteunen. Een ideale gelegenheid om beelden te maken van Afrika en Azië. De aanschaf van een Minolta was het resultaat, met als gevolg duizenden dia’s, die in 1997 allemaal verloren gingen door wateroverlast in Merksem. In 2000 een carrier switch en het fotograferen verwaterde tot in 2017 (pensioen). Na de obligate klusjes in huis en tuin sprak zijn buurman Jan over een fototentoonstelling in het fortje van Merksem. Er werden door een zekere Hugo en Julien digitale en analoge foto’s gepresenteerd. Een leuke babbel, enkele duvels en de kogel was door de kerk. De gezellige sfeer en de goede informatie hebben ervoor gezorgd dat hij een nieuwe camera en lenzen kocht en hij is dan blijven plakken tot op heden.

 

Alain Vanhecke: het fotograferen zat er reeds vroeg in, hij kreeg een Gevabox na de lagere school. Na een tijdje was dat niet meer voldoende en stapte hij over naar een Agfa Parat i. Dat werd een veelgebruikt toestel bij zijn legerdienst en als zijn lief op bezoek kwam kreeg zij de filmpjes mee om te ontwikkelen. Zij moest dan ook de kosten van het ontwikkelen betalen !!! Hij schakelde over op de Pentax Spotmatic en is begonnen zelf dia’s te ontwikkelen omdat Gevaert de dia’s soms te laat afleverden. Hij is natuurlijk ook overgeschakeld naar het digitale tijdperk waar je alles mits aangepaste software op de computer kan bewerken, een activiteit waar hij nog altijd mee bezig is.

Klik om te vergroten


Gepresenteerde foto's op de tentoonstelling vind je in de portfolio van de fotografen!