Wandeling het nieuwe Zuid


Na een opwarmer in café "de Tweede Zit" vervolgden wij onze weg langsheen de Van Der Sweepstraat . Daar ontdekten we dat de blok van ‘ Onze Woning ‘ volledig afgebroken was. De burelen van de Sociale Bouwmaatschappij bevonden zich daar waar enkelen onder ons lang werkzaam waren.

Wandelend door de verschillende paden tussen de hoogbouw, kwamen wij uiteindelijk uit aan de Ledeganckkaai waar wij een kijkje konden nemen in de “ Bank Van Breda “. Onze gids Charles had er voor gezorgd dat wij foto’s konden nemen in dit prachtige gebouw.

De weg ging verder langs nieuwe straten met namen van beroemde kunstenaars, architecten, striptekenaars en er is zelfs een weg vernoemd naar Jef Cassiers, gekend van “ het Manneke“ en “ De Woodpeckers “. Ook Panamarenko heeft er zijn plein met de afbeelding van een UFO.

Daar werden wij verrast door een waternimf die zich tussen de waterpartijen bevond! Uiteindelijk kwamen wij aan het einde van onze wandeling en de Fotogroep besloot om er nog ene op te doen in café “ De Tweede Zit “ waar het dan veel rustiger was! 

Klik om te vergroten